Een mailsjabloon aanmaken met de editor

Ga naar Instellingen -> Communicatie -> Mailsjablonen. Selecteer de juiste categorie (bv. Afspraken om dit sjabloon bij het versturen van de flashmail te selecteren) en klik op [+] rechtsboven.

We raden aan om ipv een volledig nieuw sjabloon aan te maken, steeds te starten van een bestaand sjabloon. Eerst kopieer je het sjabloon door op het copy icoontje  te klikken in de rij van het sjabloon.
Klik hierna bij het gekopieerde sjabloon op   om het sjabloon te wijzigen.

Voer hier de titel en het onderwerp van het sjabloon in. De titel is enkel binnen Crossuite zichtbaar, het onderwerp zal voor de patiĆ«nten zichtbaar zijn. Selecteer bij 'van' een te gebruiken mailadres voor het verzenden.
Bij het selecteren van de optie 'Dynamisch' wordt het mailadres van de verzender gebruikt.

Op het moment wanneer je in het tekstveld 'Onderwerp' klikt, verschijnen er autovelden aan de linker kant.  Deze voegen dynamische inhoud toe aan je onderwerp.
Klik op een categorie zoals bv. PatiĆ«nt en klik op het gewenste veld om dit toe te voegen aan je cursorpositie in het onderwerp of in het mailsjabloon. Deze autovelden worden automatisch ingevuld.

Klik op om het sjabloon aan te passen. Hier wordt de editor getoond.
Rechts worden de verschillende mogelijkheden getoond.
  1. 'Content' bevat de modules voor het toevoegen van inhoud voor het sjabloon.
  2. 'Blocks' bevat de mogelijkheid om het sjabloon naar wens te formatteren.
  3. 'Body' bevat extra instellingen zoals de kleur van de tekst of de achtergrond en het lettertype.
Klik op een gewenste module en sleep ze naar het hoofdscherm van de editor om dit toe te voegen. Eens toegevoegd wijzig je de module door er op te klikken.

Als voorbeeld voegen we een  'Text' module toe.

Wijzigingen die je in de editor toepast worden automatisch opgeslagen.

Klik op het tekstveld om de tekst te wijzigen. Onder het tekstveld worden de opties voor de tekstformattering getoond.
[Merge tags] bevat de autovelden die bij het onderwerp ook beschikbaar zijn. Rechts krijg je extra opties rond het formatteren van de tekst.

Klik rechtsboven op 'Mobile' om de mobiele weergave te tonen en te wijzigen.

We voegen nu een  'Divider' module toe om een lijn onder de hoofding toe te voegen.

Klik op een module om ze te slepen naar een andere positie indien nodig. Klik op [Duplicate] om een kopie te maken.

Gebruik de 'Column' module om de vormgeving te wijzigen. Hiermee worden rechts verschillende opties zoals de achtergrondkleur of een achtergrondafbeelding beschikbaar gesteld. Sleep een 'Text' module naar dit veld om de achtergrondkleur hierop toe te passen.

Gebruik de modules om het sjabloon verder aan te passen. Klik rechtsboven op het kruisje eens het sjabloon volledig is aangemaakt. Een voorbeeld van het sjabloon wordt onder het onderwerp getoond;

Tot slot is het mogelijk een bestand toe te voegen dat standaard aan de mail wordt gehangen.
Klik op [Maak sjabloon] eens alles naar wens is ingesteld. Dit sjabloon is nu beschikbaar voor gebruik.