Mailsjablonen aanpassen

Ga naar Instellingen -> Communicatie -> Mail sjablonen. Klik bij een sjabloon op het icoon om het sjabloon te wijzigen.

Selecteer bovenin de titel en het verzend adres voor het sjabloon. De optie 'Dynamisch' zorgt ervoor dat het mailadres van de behandelaar wordt gebruikt. De titel wordt enkel binnen Crossuite zelf getoond, het onderwerp van de mail zal voor de patiënt zichtbaar zijn. Voeg een document of afbeelding als bijlage toe met de optie 'Bijlagen' onderin de pagina.Klik op 'wijzigen' om de inhoud van de mail aan te passen.

In de mail zelf worden verschillende omkaderde velden of autovelden getoond. Deze velden worden automatisch ingevuld aan de hand van de gegevens van de patiënt, de afspraak of de behandelaar.

Deze autovelden zijn ook beschikbaar voor het onderwerp van de mail. Klik op de tekst in het onderwerp om de autovelden links terug te vinden.
Klik bij het invoeren van tekst op 'Merge Tags' om deze autovelden te selecteren. Eens je de wijzigingen hebt toegepast sluit je het scherm via het kruisje rechtsboven. De wijzigingen worden hier automatisch opgeslagen. Klik onderaan op 'opslaan' om de wijzigingen toe te passen of klik op 'opslaan als' om dit als een nieuw sjabloon op te slaan.

Bepaalde mailsjablonen moeten nog geselecteerd worden bij de bijhorende instelling om ook als standaard mail te gebruiken. Voor bv. Financiën wordt dit bij Instellingen -> Financiën -> Facturatie -> Print & mail ingesteld.