Automatische afspraakherinnering instellen

Je kan een afspraakherinnering maken voor verschilende afspraaktypes. vb een afspraakherinnering voor een nieuwe patiënt en eentje voor een terugkerende patiënt.

Ga naar [Instellingen] > [Communicatie] > [Herinneringen].

Via de tab Praktijk instellingen, stel je dit voor gans de praktijk in en via de Persoonlijke instellingen enkel voor jezelf.

Klik op het potloodje bij een reeds bestaande email-herinnering of klik op het plusje om een nieuwe herinnering aan te maken.

In het configuratiescherm kies je de patiëntentaal en het sjabloon dat je wil gebruiken. Via de instelling tijd voor de afspraak kies je hoeveel tijd op voorhand een herinneringsmail verzonden wordt.
We raden aan om als "tijd voor afspraak" minimum 48u te nemen

Indien de herinnering van toepassing is op een specifieke locatie, dan kies je via het keuzemenu de locatie. Bij doel kies je in het keuzemenu wie de ontvanger van de herinnering is: de patiënt of de auteur van de afspraak.

Onderaan bij Items heb je de keuze om een afspraakherinnering te koppelen aan een specifiek item. Dit kan een product zijn, korting, behandeltype, pakket of actie.

Indien één of meerdere items zijn aangevinkt, dan zal de afspraakherinnering enkel verstuurd worden naar de afspraken die deze items bevatten.

Wanneer de configuratie is afgerond, vink dan de optie stuur op voorhand een afspraakherinnering aan om dit in te schakelen.
Indien deze optie is ingeschakeld bij de praktijk instellingen, dan zal dit voor iedereen in de praktijk ingeschakeld zijn. Als dit bij de persoonlijke instellingen ook is aangevinkt, dan zal dit de praktijk instellingen overschrijven.