eHealthBox gebruiken

De eHealthBox is enkel beschikbaar en functioneel als er een geldig eHealth certificaat ingesteld staat onder je account.
Volg de stappen van dit artikel om een eHealth certificaat in te stellen: Een eHealth certificaat uploaden
De eHealthBox bevind zich onder zijn eigen categorie in Communicatie.
Je navigeert links naar Communicatie, vervolgens naar Alle berichten.

Berichten verzenden met eHealthBox

Een nieuw bericht aanmaken en verzenden met eHealthBox doe je met de knop [Nieuw bericht] rechtsbovenaan de pagina.

In het nieuw bericht heb je meerdere instellingen die ervoor zorgen dat het bericht correct verzonden wordt.

eBox sjabloon

Een eHealthBox bericht verzenden is makkelijker vanaf een bestaande sjabloon.
Als er geen bestaande sjabloon is zal je een nieuwe moeten aanmaken via 'Instellingen' > 'Communicatie' > 'Mail sjablonen' > 'eBox'.
Meer informatie over eBox sjablonen aanmaken kan je terugvinden in volgend artikel: Een mailsjabloon aanmaken met de editor

Een patiënt linken aan een eHealthbox bericht

Het is mogelijk maar niet verplicht een patiënt te linken aan een eBox bericht.
Bij een gelinkte patiënt zal de ontvanger die met een gehomologeerd software programma werkt, het bericht onmiddelijk gelinkt hebben aan dezelfde patiënt in zijn programma.

Ontvanger van een eBox bericht instellen.

Om de ontvanger toe te voegen hanteer je de knop [Ontvanger toevoegen].
Hier heb je de opties om een zorgverlener of organisatie van verschillende bronnen toe te voegen.
Meer informatie over de verschillende opties vind je hier: Een zorgverlener opzoeken
Als er een patiënt gelinkt is aan het bericht kan je makkelijk de contacten van deze patiënt selecteren als ontvanger.

Berichtinhoud en bijlagen toevoegen

In het [Hoofdtekst] vak wordt de inhoud van het bericht weergegeven.

Links van het bericht in de kolom 'Autovelden' kan je velden toevoegen die automatisch ingevuld worden.

Een bijlage toevoegen is mogelijk tot 10MB bestandsgrootte en voegt dit toe door te klikken op [Kies een bestand] of door het bestand te verslepen naar dit vak.

Verstuur je bericht met de knop [Verzenden] aan de onderkant van het scherm.

Berichten ophalen.

Er zijn 2 manieren om berichten op te halen..
eHealthBox synchroniseer je om nieuwe berichten op te halen en de status van bestaande berichten te herladen.

Haal de berichten met de knop [Synchroniseren] aan de bovenkant van de pagina.

of klik  links op [ ⋮ ], vervolgens op [Synchroniseer alle eBoxen].

Details van een bericht bekijken.

Na synchroniseren bekijk je een bericht door op het oogje aan de rechterkant te klikken.

Wijzig de weergave in de details naar [Uitgebreid] om alle details van dit bericht te tonen.

Een reeds verzonden of gefaald bericht kan je herzenden door op [Nu opnieuw verzenden].

Opslag van de eHealthBox bekijken.

De opslag van de eHealthbox bekijken vind je onder de eHealthbox-status. Dit is online opslag bij de overheid, deze is beperkt, maar gezien Crossuite telkens het bericht na ophalen verwijderd, hoef je hier geen zorgen over te maken.
Navigeer links naar [ ⋮ ], klik nu op [eHealthbox-status].

In volgend scherm kan je weergeven hoeveel opslag je in totaal hebt en hoeveel er gebruikt is.