Een factuur aanmaken

Crossuite voorziet enkele standaard sjablonen voor de aanmaak van facturen. Het is ook mogelijk om je eigen sjablonen aan te maken.

Een factuur aanmaken

Een factuur aanmaken doe je via de agenda weergave of via het patiëntdossier.

Om via de agenda weergave een factuur aan te maken, klik op de betreffende afspraak.
Registreer de behandeling en klik op [Bekijk financiën] om het financieel paneel te openen.

Om een factuur via het patiëntdossier aan te maken, open het patiëntdossier en klik op de betreffende behandeling.
Klik op het [€]-teken om het financieel paneel te openen.

In het financieel paneel worden op basis van je instellingen de factuurnummering en het factuursjabloon gekozen. Wens je een andere nummering of sjabloon te gebruiken, selecteer deze dan uit de lijst.

Klik op de knop [Aanmaken & e-mailen] om de factuur aan te maken en via mail te versturen. klik op de pijl ernaast en selecteer de gewenste actie als je de factuur wil aanmaken, maar nog niet via e-mail wil versturen.

Kies je ervoor om de factuur aan te maken en te bewerken, dan heb je de mogelijkheid om de factuurdatum en vervaldag te wijzigen. Het is ook mogelijk om een andere ontvanger, begunstigde of factuursjabloon te kiezen.

Kies je ervoor om de factuur te printen, dan opent een voorbeeldweergave van de factuur. Als je de factuur downloadt, dan wordt de factuur als worddocument gedownload naar je computer.