Facturatie voorinstelling

De configuratie updaten van de voorinstellingen beïnvloedt alle collega's in de praktijk. Voorinstellingen automatiseren en bespoedigen het maken van facturen.

Ga naar [Instellingen] > [Financiën] > [Facturatie] > [Voorinstellingen] en klik op [+]. (Maak een nieuwe factuurvoorinstelling)

Geef de voorinstelling een titel. De begunstigde is de verzender van de factuur. Indien dit op dynamisch staat, dan wordt de begunstigde aangepast aan de account die de factuur aanmaakt, m.a.w. indien je wenst dat begunstigde steeds dezelfde persoon is zet je dynamisch niet aan.

Kies voor welke disciplines, locaties en collega's de voorinstelling gebruikt mag worden.
Vb wens je voor locatie x, een bepaalde factuur nummering te gebruiken dan stel je dit hier in.

Onder nummering sjablonen vind je de factuurnummers terug die zijn aangemaakt. Kies welke factuurnummering je wil gebruiken voor de voorinstelling. Zie ook Factuurnummering instellen

Onder documentsjablonen vind je de factuursjablonen terug die zijn aangemaakt. Kies welk factuursjabloon je wil gebruiken.

Opgelet: je kan slechts één nummering- en documentsjabloon kiezen bij een voorinstelling.

Klik ten slotte op [Aanmaken] om de factuur voorinstelling aan te maken.