Factuurnummering instellen

Om een factuurnummer aan te maken ga je naar [Instellingen] > [Financiƫn] > [Facturatie] > [Nummeringsjablonen]. Klik op [Maak een nummeringssjabloon] om een nieuwe nummer aan te maken.

Vul de velden in en klik op [Maak sjabloon] om de nieuwe nummering aan te maken.

Onderaan heb je een voorbeeld van hoe je nummering eruit zal zien.
  1. De Prefix en Suffix staan vast in de factuurnummer.
  2. Het veld Volgend autonr is de huidige factuurnummer. Indien je een nieuwe nummering begint, dan stel je dit in op 1.
  3. Het veld Max nummer beperkt tot hoeveel cijfers je factuurnummering mag gaan. Indien je dit instelt op 3, dan zal je maximum factuurnummer 999 zijn.
  4. Het veld # autonr getallen bepaald hoeveel cijfers je nummering mag bevatten. Indien je dit instelt op 3, dan krijg je na de prefix 001.

Hoe je de factuurnummering als standaard instelt kan je lezen in het artikel Facturatie voorinstellingen.