Een behandeling aanmaken, wijzigen & betalen

Er zijn verschillende opties om een behandeling aan te maken en te verwerken

Behandeling aanmaken uit de agenda

Hiervoor klik je in de agenda op een vrij slot/plaats waar je de behandeling wil inplannen.
Nu wordt er een afsprakenballon weergegeven.

In deze afspraakballon link je de patiënt en het gewenste behandeltype. Nadat je dit gedaan hebt klik je op [Afspraak aanmaken]
Vanaf hier registreer je de behandeling via [+Registreer behandeling]

Indien je geen episode kiest of aanmaakt, creëert het systeem een standaardepisode met de huidige datum/tijd. Dit is nadien nog wijzigbaar. (Epsiode wijzigen)

Nadat de behandeling geregistreerd is krijg je verschillende opties te zien.

Als je op [Bewerk behandeling] klikt zal de behandeling openen in het patiëntendossier.
De behandeling op betaald zetten doe je door op [Betaal behandeling] te klikken, vervolgens de nodige betaalgegevens in te geven en op [Registreer betaling] te klikken.
Gaat de behandeling niet door of is deze fout geregistreerd verwijder je de registratie door op [Behandeling verwijderen] te klikken.

Behandeling aanmaken uit het patiëntendossier

Je zoekt de patiënt op en gaat naar zijn patiëntenbestand door te klikken op .
Het dossier opent met hierin alle ingeplande afspraken.
Een behandeling registreren in het dossier doe je door op de [+] te klikken.

Behandeling bewerken/wijzigen

Nadat je in het dossier op de [+] of in de afspraakballon op [Bewerk behandeling] hebt geklikt
Openen de gegeven van de geregistreerde behandeling. Als je eigenaar bent van de behandeling heb je nu de optie om de behandeling te wijzigen of te voorzien van extra info.
De ingevulde gegevens kunnen geblokkeerd worden door op het te klikken

Behandeling betalen

Vanuit de afspraakballon

Hier klik je op [Betaal behandeling] om de betaling te kunnen registreren.
In het scherm dat nu opent stel je de correcte betalingsgegevens in en klik je op [Registreer betaling].

Vanuit het patiëntenbestand

Hier klik je aan de rechterzijde van de behandeling op het .

In het scherm dat nu opent kan je de betaling registreren door te klikken op [€ Betaling toevoegen].
Hier maak je in 1 keer ook de factuur aan indien gewenst. zie ook Een behandeling/factuur (gedeeltelijk) betaald zetten en Een factuur aanmaken