Formulieren gebruiken

In dit artikel lees je hoe je een formulier of protocol gebruikt in het EPD.
Wil je weten hoe je een formulier aanmaakt, lees dan Formulieren aanmaken.
Lees meer over het instellen van standaardformulieren in het artikel Standaardformulier instellen.

Formulieren gebruik je in het patiëntendossier. Heb je standaardformulieren ingesteld voor medische historie, episodes of behandelingen dan worden deze automatisch geopend bij het aanmaken van respectievelijk een nieuwe patiënt, episode of behandeling.
Staat er geen standaardformulier ingesteld, dan heb je de mogelijkheid om handmatig een formulier toe te voegen.

Medische historie of episode formulieren gebruiken

Om een medische historie of episode formulier te gebruiken, ontgrendel eerst het EPD.

Klik op [+ Formulier toevoegen] om een formulier toe te voegen.

Selecteer het gewenste formulier door op het vinkje achteraan de betreffende rij te klikken.

Tip: twijfel je welk formulier je wil gebruiken? Klik dan op het oogje om een voorbeeld te openen alvorens je formulier te selecteren.

Het formulier opent en is klaar om ingevuld te worden.

Als je klaar bent met bewerken, vergrendel dan opnieuw het formulier.

Tip: Let erop dat je het juiste tabblad geopend hebt (episode of medische historie).

Behandelformulier gebruiken

Is er nog geen behandeling geregistreerd, registreer deze dan eerst, dit doe je via de afsprakenballon of rechtstreeks in het EPD.

Registreren via de afsprakenballon doe je door op de knop [+ Registreer behandeling] te klikken:

Of via het EPD klik je op de [+]-knop bij de gekozen afspraak.

Is er geen afspraak in de agenda en wil je toch een behandeling registreren, klik dan op onderstaande knop:

Na het registreren van een behandeling openen de behandelnotities.
Klik op [+ Formulier toevoegen] om een (extra) formulier toe te voegen.

Ben je klaar met bewerken van de behandelnotities, vergrendel de behandeling dan door op het slotje te klikken.

Formulieren delen met patiënten

Ga in het patiëntendossier naar de gedeelde formulieren tab en klik op [Nieuwe gebruiker uitnodigen].

Een pop-up opent. Selecteer de gewenste formulieren.

Kies het gewenste mailsjabloon en klik op [Share forms] om de formulieren naar de patiënt te verzenden.

Tip: door op de knop [Voorbeeld] te klikken bekijk je een voorbeeld van de mail.

De verzonden formulieren staan nu in de lijst.

Wanneer de patiënt de vragenlijsten ingevuld heeft, zie je in het EPD een rode bol verschijnen die je erop wijst dat de formulieren ingevuld werden.

Link de formulieren door op de drie puntjes te klikken en de gewenste plaats in het EPD te selecteren.

Tip: Het is ook mogelijk om rechtstreeks vanuit de episode of medische historie een formulier te delen, wanneer deze ingevuld zijn worden deze automatisch gelinkt. Dit doe je door het formulier te delen vanuit het tab van de episode of medische historie in plaats van de gedeelde formulieren tab.