Een werkschema instellen

Met het werkschema stel je de slots in. De slots worden gebruikt om de beschikbaarheden in de agenda en bij de online boekingen weer te geven.

Ga naar [instellingen] -> [Afspraken] -> [Schema's]. Klik rechtsboven op [+] om een nieuw schema toe te voegen of klik op om een bestaand schema te wijzigen.

Vul de nodige gegevens in en stel de periode in aan de hand van de begin- en einddatum. Klik op het kruisje bij de einddatum om dit zich elke week te laten herhalen.
De period bepaalt hoe lang het schema geldig is, en dus zichtbaar zal zijn in de agenda

Schema instellen in de basis modus

Vink de gewenste dagen aan en stel per dag de werktijd in. Voeg pauzes toe met de Pauze toevoegen knop of verwijder ingestelde pauzes met. Klik op [+] naast 'Week 1' om een alternerend schema aan te maken. Werk je bv week 1 enkel op maandag en vrijdag en week 2 op woensdag en donderdag, is het mogelijk omdat op die manier in te stellen.

Schema instellen in de uitgebreide modus

In de uitgebreide modus heb je meer flexibiliteit rond het aanmaken van de slots bv. het aanmaken van slots voor verschillende locaties op dezelfde dag.
Wanneer je opnieuw overschakelt naar de basis modus, zullen alle instellingen van de uitgebreide modus genegeerd worden en enkel de instellingen van de basis modus zal getoond worden in de agenda.

Klik in het schema op het gewenste beginpunt en gebruik de bolletjes om dit vlak naar de juiste grootte te slepen. Dit vlak bepaalt de aan te maken slots.

Klik op [ + Slots aanmaken ] om de slots in te stellen. Wijzig hier de nodige instellingen en klik op [Slots aanmaken].
Met de instellingen kan je volgende zaken aanpassen:
  1. Duurtijd van het blok
  2. Duurtijd van een slot: afhankelijk van de duurtijd wordt het aantal slots bepaald
  3. Locatie van het slot: de locatie wordt automatisch geselecteerd wanneer men een afspraak maakt op dit slot.
  4. Afspraaktype: de afspraaktype wordt automatisch geselecteerd wanneer men een afspraak maakt op dit slot.

Afspraaktype & Locatie is ook belangrijk voor de online boekingen, afhankelijk van de preselectie van de patiƫnt worden enkel deze slots getoond.