Patiënt op inactief / verwijderd zetten na aanvraag / overlijden

Patiënt op inactief / verwijderd zetten na aanvraag / overlijden

Info
Op deze manier verwijder je een patiënt of zet je hem op inactief wanneer hij overleden is, of wanneer de patiënt vraagt om vergeten of verwijderd te worden. 

Open de patiëntgegevens en ga naar de Geavanceerd tab. 
Klik op de tab [Geavanceerd]. Onderaan heb je de optie om een patiënt op inactief te zetten, te vergeten, te verwijderen of als overleden aan te duiden.


Info
Een patiënt die op inactief staat kan niet meer gevonden worden via de zoekfunctie. Je kan de patiënt nog altijd vinden en openen in de patiëntcentrale. De patiënt zal geen communicatie meer ontvangen van de praktijk.
Warning
Volgens GDPR wetgeving kan een patiënt verzoeken om vergeten te worden door de praktijk. Dit betekent dat alle medische notities in verband met de patiënt verwijderd zullen worden. De financiële informatie zal echter wel toegankelijk blijven voor in de financiële rapportage. Let op: deze actie kan niet ongedaan gemaakt worden.
Info
Een patiënt die aangeduid is als overleden zal geen communicatie meer ontvangen.
WarningVerwijder je de patiënt, dan zullen alle patiëntgegevens in de financiële rapportage verwijderd worden en de patiënt zal geen communicatie van de praktijk meer ontvangen.