Afspraak herhaling aanmaken/verwijderen

Om afspraken of gebeurtenissen in te plannen die elke dag, week, maand of jaar herhalen heb je de mogelijkheid om een herhalende afspraak aan te maken.

1. Een herhaling aanmaken

Bij het maken van een afspraak klik je op de knop [Herhaling instellen].

Vervolgens krijg je de optie om je afspraak te herhalen per dag, per week, per maand of per jaar.

Via de optie aangepast stel je zelf een herhalingspatroon instellen.

Er zijn een aantal opties om een herhalingspatroon in te stellen:
  1. Herhaalt elke: kies of je afspraak wordt herhaald per dag, week, maand of jaar.
  2. Herhaalt op: kies op welke dagen van de week de afspraak wordt herhaald (maandag tot en met zondag). Deze optie is enkel beschikbaar indien de herhaling per week wordt herhaald.
  3. Eindigt: via deze optie stel je in wanneer de herhaling eindigt.
    1. Nooit: de herhaling eindigt niet en loopt oneindig door.
    2. Op: de herhaling eindigt op deze datum.
    3. Na: de herhaling eindigt nadat het patroon x aantal keer is herhaald.

Klik op [Toepassen] om de herhaling toe te voegen.

Om na te gaan of een herhaling is ingesteld ga je met je muis over het herhalingsicoontje.

2. Een herhaling verwijderen

Om een herhalende afspraak te verwijderen klik je rechts bovenaan in de afspraakballon op het prullenmand icoontje [Verwijderen].

Een herhalende afspraak wordt in de agenda aangeduid met een herhalingsicoontje. In de afspraakballon zelf is er ook een indicatie dat de herhaling weergeeft.

Vervolgens heb je de keuze om enkel deze afspraak, deze en volgende afspraken of alle afspraken te verwijderen.

Indien je kiest om alle afspraken te verwijderen, dan worden ook de herhalende afspraken die in het verleden stonden van die afspraak verwijderd.

Het is mogelijk om via de knop [Ontlinken] in de afspraakballon een afspraak los te koppelen van een herhaling. Stel dat je een herhaling wil verwijderen, maar enkele afspraken moeten wel behouden blijven, dan kan je deze ontlinken.