Email editor gebruiken

Hoe gebruik ik de editor? Hoe voeg ik afbeeldingen toe, pas ik marges aan, wijzig ik opmaak en kleur? Maak gebruik van autovelden en links.

Klik op de afbeelding om te vergroten

A: Mailgebied

Pas de mailindeling en inhoud aan.

Klik op een rij door naast een blok te klikken

• Extra rij toevoegen: klik op de plus boven of onder
  • Verplaatsen: hou de rechtse blauwe knop ingedrukt en sleep de rij naar de gewenste plaats
  • Verwijderen: klik op het prullenmand icoontje

B: Globale instellingen

Hier verander je de algemene instellingen van de mailopmaak

1. Basistekstkleur
  2. Achtergrondkleur (wit aangeraden)
  3. Mailbreedte (max 650 pixels aangeraden)
  4. Uitlijning
  5. Basislettertype
  6. Preheader*
  7. Linkopmaak

*Preheader is de korte samenvatting die volgt na de onderwerptekst in de mailinbox

C: Kies blok menu

Blokken zijn aanpasbare secties die zorgen voor structuur in je mail

Maak je keuze uit één van de vooringestelde blokken:

1. Lege kolom (om meerdere blokken in een rij te zetten)
  2. Knop
  3. Verdeler
  4. Code
  5. Afbeelding
  6. Tekst

Versleep een blok naar of bij een kolom om toe te voegen

D: Huidig blok menu

Opent de extra instellingen van het geselecteerde (lege) blok

• Bepaal de uitijning en hoeveelheid van de kolommen
  • Bepaal de eigenschappen per kolom (klik op het + icoontje om een kolom bij te voegen)
  • Bepaal de eigenschappen van de volledige rij

E: Huidige content menu

Opent de extra instellingen van de geselecteerde inhoud van een blok

• Klik op een rij of blok. Op basis van de keuze krijg je rechts een ander menu te zien
  • Bovenaan kan je kiezen tussen web en mobielweergave. Rechts ernaast kan je het blok verwijderen, kopiëren of het menu sluiten
  • Pas de instellingen aan voor:
  • Algemene instellingen bij ieder blok:
  1. Padding: Afstand tussen de inhoud en de rand van de container
  2. Responsive design: Zichtbaarheid uitzetten voor huidige weergave

Noot: klik rechts op de schuifknop (more options) om elke kant individueel aan te passen

F: Actiemenu

Een menu linksbeneden met enkele vitale acties

Ongedaan maken op het ↺ icoon of door:

• op CTRL + Z te drukken (Windows)
  • op CMD + Z te drukken (Mac)

Voorbeeld weergeven op 👁 icoon

Switchen tussen web- en mobiele weergave

G: Werkbalk tekst

Een menu dat verschijnt bij het aanklikken van een tekstblok

1. Kan je de tekstopmaak niet aanpassen? Klik op het ⤢ icoon om de werkbalk te tonen
  2. (Hyper)links toevoegen:
  3. Duid de tekst aan die je een link wilt geven
  4. Klik op het ketting icoon 🔗, een pop-up verschijnt
  5. Voeg de URL in en klik Save
  6. Dynamische tekst toevoegen: gebruik maken van autovelden (Merge tags)
  7. Klik op merge tags opent een dropdown menu
  8. Klik op een autoveld om toe te voegen aan het actieve tekstveld

Klik op de video om te vergroten